Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.04.2015 20:41 - Рено Меган Кабриолет
Автор: mishobania Категория: Бизнес   
Прочетен: 405 Коментари: 0 Гласове:
0



Около половин век по-късно имаме шанса да се докоснем до наследника на Рено Флорид (просто защото с Бриджит не сме си чак толкова близки). Новото Рено Меган Кабриолет се включва в класа на откритите автомобили с твърд покрив, особено популярни а) заради практичността им и б) заради по-голямата сигурност, която предлагат. Също като себеподобните си, Рено Меган Кабриолет страда от (почти) същите недостатъци като Ford Focus CC, Peugeot 308 CC, Opel Astra Twin Top и VW Eos. А това са ограничено място на задните седалки, огромни багажници и автомобилни гуми , които се превръщат в малки ниши, ако покривът бъде свален и доста по-високо тегло.

Нашето френско оригами от метал беше екипирано с най-малкия и най-технологичен бензинов двигател – турбиниран 1,4 ТСе мотор, който в комплект с 6-степенната скоростна кутия се оказва крайно приятно решение. То стимулира към лежерно каране, а изпреварването е съвсем безпроблемно. Това далеч не означава, че натиснат до дъно, педалът на газта предизвиква турбо-гръмотевична буря. Напротив, дори активирането на турбото е неусетно. Рено Меган Кабриолет с 1,4 ТСе набира до 100 км/ч. за 10,7 сек. По-скоро приличен резултат за толкова тежък (1500 кг.) автомобил с подобен двигател. Това го прави подходящ предимно за разходки и плажни круизи, сърцатото каране не е за него. За това ни напомня и нестабилния заден мост, който подскача при неравности в завой, взет с по-висока скорост. Характерна черта и на Рено Меган хеч.

За разлика от импозантния дизайн отвън (важи при свален покрив), интериорът е почти идентичен със стандартния Меган. Кожената тапицерия върху седалките, покритите с пиано лак лайстни и Tom Tom навигацията нашепват ексклузивност. Но тя идва от свалящия се покрив, чието активиране се превръща в истински спектакъл. Направите ли го пред публика, задължително си гарантирате внимание. Имахме уникалния шанс да ни се наложи да го вдигнем (покрива) по спешност, заради едрите капки дъжд, които ни хванаха по време на път. Процедурата трае стандартните двайсетина секунди, напълно съпоставим резултат с този на конкурентните предложения.

Със свален покрив, кабриото на Рено Меган изцяло защитава от вятъра пътниците на предната седалка. Тези отзад ще бъдат обилно вентилирани при скорости от над 80 км/час, но това е напълно в реда на нещата в нашата автоморга .

Плюсовете:
Ефектен е! Честно. Плюс това има много добър двигател, особено в комплект с механичната 6-степенна скоростна кутия. Очаквахме по-голям разход на гориво, тук сме приятно изненадани.

Минусите:
Tom Tom навигацията е с кофти графика. А в 3D режим е направо противна. По-добре без нея. Малкият багажник (при свален покрив) и ограниченото пространство за пътниците отзад са задължителни за този клас.

Става или не?
Имаме много идеи как да похарчим 49 300 лв. за автомобил и Рено Меган Кабриолет не е първата от тях. Дори и след великолепния тест драйв, който си организирахме до Варна, Меган Кабрио не влиза в нашата „А“ група, но това е само защото си падаме по друг тип автомобили. Но ако трябваше да зарадваме ефектна дама с крупен подарък, със сигурност бихме погледнали в тази посока. Само, че ще си поискаме по-големи джанти. Стандартните 16-ки не отговарят на този нестандартен Меган



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mishobania
Категория: Бизнес
Прочетен: 51779
Постинги: 140
Коментари: 0
Гласове: 4
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930