Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.04.2015 09:33 - Порше 911
Автор: mishobania Категория: Бизнес   
Прочетен: 421 Коментари: 0 Гласове:
0



Няма друго място, което ще ти даде най-доброто от Америка по начина, по който го прави Калифорния. Това е щатът, който малко или много обяснява защо американците доминират съвременната цивилизация с авточасти. Калифорния е домът на най-качественото комерсиално кино. А то влиза във всеки дом. Там се раждат и най-атрактивните технологични идеи. А те вече са в нашия джоб.

И още нещо. Калифорния е дом на Singer Vehicle Design. Това са хората, за които крещим, че преобръщат автомобилните ни души с хастара навън. Техните коли ни карат да мечтаем, да протягаме ръце. Да бъдем като малки деца, които казват „искам-искам-искам-искам”. Няма как да е по друг начин, когато вземеш най-доброто от миналото и го съчетаеш с най-доброто от днешния ден. И го направиш с вещината на най-добрите в занаята.

Singer вадят хляба си като продават Porsche-та. Но, не да не се объркате – те не са дилър на щутгартската марка. Още по-малко ги произвеждат. По-скоро им вдъхват нов живот. Тези опечени от слънцето калифорнийци разкостват едно класическо Porsche и възстановяват почти съвършената му структура детайл по детайл. Към непреходните форми Singer добавят плюсовете на днешните технологии. Така машината получава модерен двигател, съвременно окачване, реална активна и пасивна безопасност и дори Bluetooth и жак за iPhone и мотори.

И всичко това изглежда дяволски добре. По-добре дори от оригинала. Porsche-та на Singer разменят тънките гуми от едно време с такива в стабилен размер. Окачването е снишено и с това силуета на 911 от 80-те години атлетично изпълва класическата си тениска. Няма как да е по-класно. Нито една съвременна кола не може да ти даде повече по този показател. Днешните топмодели на спортните и премиум марки изглеждат нелепи, сравнени с едно Porsche 911 преработено от Singer. Някои от тях дори биха му отстъпили като мощност и динамика.

Този класически силует няма да пърпори звучно в ралитата за ветерани. Той ще цепи мрака със стотиците си атмосферни коне, чаткащи от оригинален 3,6 или 3,6 литров боксер с въздушно охлаждане на Porsche. Моторът е възстановен от Cosworth, това са младежите, които от 60-те години насам правят двигатели за Формула 1, а днес техните агрегати дават сила на отборите Уилямс и Върджин Косуърт. Двигателите в това уникално Porsche са с индивидуална табелка, указваща ръчната изработка, датата, имената на служителите, които са ги сглобили, както и марката на Cosworth.

Така колата на Singer разполага с мощност между 300 и 425 к.с., изтръгнати от оригинални блокове, екипирани с модерни цилиндрови глави и електронно управление, за да съживят зачеркнатото от Porsche усещане за класическия 6-цилиндров боксер с въздушно охлаждане на ван.

Цената за това удоволствие е 255 хил. в щатски долари. В тази сума не влиза оригиналното Porsche 964, което ще бъде донор. Единствените недокоснати от Singer елементи в тази кола ще бъдат VIN номера и брояча на километража.

Макар да репликира класическото 911, Porsche-то на Singer е структурирано върху по-късната каросерия на 964 (1989 – 1994). Тя е много по-устойчива, а окачването за нея е с койлоувъри, което осигурява възможност за успешна инсталация на модерна ходова част.

Купето на 911 е изградено от стоманени панели, но Singer заменят предните брони, покрива, задните калници, задния и предния капак, както и покрива с карбонови изделия. Вратите получават греди срещу страничен удар и остават от стомана. Фаровете получават кристални лещи и халогенни крушки.

Амортисьорите са регулируеми Bilstein PSS10, предните спирачни дискове са стандартни за състезателната версия на Porsche 993 RS, а задните са от стандартния 993. ABS-ът е стандартен, но ESP система не се предлага – все пак удоволствието от шофирането не се постига с електронни юзди. Джантите са 17 цолови Fuchs, които пресъздават съвършено точно оригиналния дизайн. Те са екипирани с 225/45 гуми отпред и 275/40 отзад. Скоростната кутия е стандартен 5-степенен механизъм, но по желание на клиента може да се инсталира и 6-степенна трансмисия от 993. Макар, че Porsche произвеждаха 964 във версия с двойно предаване, от Singer са фокусирани единствено върху задното предаване.

Интериорът при Singer е истинското модерно ретро с авточасти втора ръка. Бомбастично-носталгичните пластмаси в днешните MINI и Beetle отсъстват от тук. Класически седалки Recaro с червена кожена тапицерия и текстура като на оригиналните 911 от началото на 80-те г. Различни видове кожа покриват таблото, вратите и сенниците. Също като през 60-те г., покривът е тапициран в перфориран винил. Но истинският гвоздей в програмата е воланът. Без ръкохватки, с три перфорирани спици и диаметър от 380 мм. Облечен е в черна кожа, прецизно кантирана с бял шев. И също като пръстена, с който се вричаме представлява съвършен кръг.

Всички оригинални ключове и елементи от ел. инсталацията са нови или възстановени до ниво, в което надхвърлят фабричните стандарти. Без значение дали говорим за климатика, аналоговите дисплеи в таблото и дори детайли като ключа за запалването. Когато новите части не се продават или наличните не покриват стандартите за качество на Singer, те си ги произвеждат самостоятелно.

Никой не очаква този автомобил да ускорява като модерна турбо-екзотика. Но Singer е достатъчно мощен и лек, за да ускори от 0-100 км/час в диапазона на 4-те секунди. Точно колкото да дари с широка усмивка лицето дори на най-големия циник. Каквито сме и ние.

Къде, ако не в Калифорния ще се роди технологична идея, която разтърсва личния ти свят? Къде, ако не в Калифорния тя ще бъде произведена по най-добрия възможен начин?




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mishobania
Категория: Бизнес
Прочетен: 51789
Постинги: 140
Коментари: 0
Гласове: 4
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930